Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ендобиогенията лекува чрез наука и чудото на човешкото тяло

Снимка: endobiogenie.eu

Ендобиогенната медицина е глобален подход към човешкото тяло.

Твърди се, че това направление в холистичната медицина е на път да сътвори истинска революция, справяйки се с „нелечими” болести като рак и автоимунни заболявания.

Названието произлиза от endo - вътре, bio - живот, и genie - способността на тялото да се регулира. Създадена е преди 40 години от френския лекар Кристиан Дурафур. Във фокуса ѝ са нервната система и ендокринна система, които помагат на всеки орган да се възстанови по траен начин.

Шанс от Радио София да научим повече за ендобиогения имаме, благодарение на гостуването на д-р Шарбел Аби Шахин, който утре ще има среща с български медици и фармацевти.

Според него цялостният подход е важен, не можем да отделим тялото от психологичната част. Всеки от нас е уникален. Това означава, че и лечението трябва да е уникално.

„Ендобиогенията не е алтернативна, а интегративна, холистична медицина. Базира се на физиологията и най-новите научни теории за нея, без да се разделя тялото на отделни части“, обясни д-р Шахин и допълни, че преди да се отдаде на изучаването на този метод, той самият е бил лекуван от бъдещите си учители.

Преди прилагане на характерните за ендобиогенията подходи, се прави консултация и кръвен тест, от който са разбира как пациентът си взаимодейства с околната среда и откъде се е появил дисбалансът, провокирал заболяването.

В студиото гостуваха и Катя Христофорова и Камелия Димитрова, които са лекувани с терапевтичните инструменти на ендобиогенията и са преодолели множествена склероза и рак.

„Аз не правя чудеса – подчерта д-р Шахин. – Чудото идва от вашия организъм. Аз просто показвам пътя. Предписвам определени растения, с които се регулира функциите, включително и на духа, на психиката. Както древногръцкият лекар Хипократ е казал, болестите идват отвън, а изцелението – отвътре.“

Семинарът е на 27 ноември от 10 ч. в софийски грандхотел.

Чуйте целия разговор на Ива Дойчинова.
Превод в ефир – Росица Петкова.

  • Д-р Шарбел Аби Шахин е роден през 1970 г. в Бейрут, Ливан, където завършва математика, физика и химия. През 1993 г. заминава за Белгия да учи медицина. Завършва през 2000 г. и печели място в първата специализирана държавна обучителна програма за спешна помощ. Участва в мисии на „Лекари без граници“ в Африка и за работата си по време на военни конфликти получава удостоверение от Червения кръст за военно-полеви хирург. Специалист е по остра медицина и реанимация на новородени, деца и възрастни. Има публикации в сферата на гръбначната хирургия и невростимулацията.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени