Eмисия новини
от 10.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ВТУ "Кирил и Методий" ще завърши семестъра онлайн, по 3 стипендии за студентите за 8-и декември

Снимка: Радио Велико Търново

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ ще завърши семестъра с онлайн обучение. За първи път в последните 20 години ще бъде дадена 13-а заплата.

Ректорското ръководство на Великотърновския университет е провело анкета сред преподавателите и студентите за нагласите за преминаване към присъствено обучение в условията на зелен сертификат. Проучването показва, че само половината от отговорилите служители и преподаватели имат сертификат, а при студентите положителен отговор са дали 20 % 

„Изискването за 50 % зелен сертификати присъствено обучение е неосъществимо за момента“, посочи ректорът проф. Христо Бонджолов и съобщи, че зимният семестър ще завърши с онлайн обучение с изключение на практиките на студентите в катедрите по изкуствата и физкултура. 

За Коледните празници за първи път от две десетилетия ще има пълна тринадесета заплата, заяви ректорът: 

„Помагаме на хората да преодолеят инфлацията, помагаме в едно тежко време“. 

За студентския празник академичната младеж във Великотърновския университет ще получи три стипендии.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Най-четени

Подкасти от БНР