Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Променят условията за безплатно паркиране с инвалиден стикер във Велико Търново

Снимка: БГНЕС

В община Велико Търново се променят условията за безплатно паркиране на автомобилите с инвалиден стикер. От общинската фирма „Паркинги и гаражи“ предлагат на обществено обсъждане хората с увреждания да имат право на тричасов безплатен паркинг в сините зони, вместо досегашния неограничен престой.

Промените с ограничаване на часовете за безплатно паркиране в сините зони за хората с увреждания във Велико Търново е заради многото случаи на злоупотреби, констатирани от общинското дружество „Паркинги и гаражи“.

Това се случва най-често на Кооперативния пазар и на площад „Славейков“, където притежателите на синьото картонче безплатно паркират по цял ден или дори за седмица.

„Това възпрепятства както хората с увреждания, които имат нужда да паркират непосредствено до мястото, към което са се насочили по конкретен и времеви ограничен повод, но и пречи на останалите граждани и на туристите, които не могат да намерят свободно място в сините зони“, се посочва в анализа на дружеството. 

2529 са издадените в община Велико Търново „Карти за паркиране на хора с трайни увреждания“.

Ако предложението за тричасов безплатен престой на автомобилите с инвалидна карта бъде прието от Общинския съвет, нарушителите ще бъдат санкционирани по общите правила на наредбата за престоя и паркиране. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени