Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Децата в Калояново се връщат в класните стаи

| обновено на 29.11.21 в 10:16

От днес всички ученици в община Калояново се връщат в класните стаи без да бъдат тествани, тъй като заболеваемостта там е паднала под 250 на 100 000.

Това е втората община в областта, която възстановява изцяло нормалните учебни занятия, след като от 25 ноември в клас са и всички ученици от Кричим.

Отново от днес на ротационен принцип ще се обучават учениците в Асеновград, Стамболийски и община „Марица“, каза началникът на Регионалното управление на образованието Антоанета Кръстанова. Там заболеваемостта вече е в зоната между 250 и 500 на 100 000. Присъствено и онлайн ще се въртят паралелките от прогимназия и гимназия, а начален етап учи в клас при условие за двукратно тестване за коронавирус.

По този начин в момента е организиран учебният процес и в общините Карлово, Куклен, Перущица, Първомай, Съединение и Хисаря.

В зоната с над 750 заболели на 100 000  на 4-дневна база остават 7 общини в Пловдивска област. Пловдив вече приближава границата, която би позволила да се премине към ротация на класовете от прогимназията и гимназията. Към момента заболеваемостта е 522 на 100 000.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна