Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

150 испанци чакат полети за Европа в РЮА

Международното летище в Кейптаун.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Около 150 испанци, които са в Южна Африка се опитват да намерят полети до Европа, за да се върнат у дома. Според посолството на Испания в Кейптаун става въпрос за туристи и спортисти, чийто полети са отменени заради въведените по спешност мерки за ограничаване на разпространението на новия вариант на коронавируса Омикрон.

Много от тях са на летището вече втори ден и се опитват да намерят полети, за да се върнат в Европа. Министърът на външните работи Жозе Мануел Албарес потвърди пред националната телевизия, че ако планираните полети не са достатъчни, ще се търсят алтернативи:

„Говорим с Иберия за специален полет, с идеята да ги репатрираме“, каза министърът, който поиска пътниците да бъдат „ спокойни“, защото правителството няма да спести „усилия, време или пари, за да ги върне в Испания здрави“ .

Сред тях са дузина пътници от Валядолид, които е трябвало да пътуват с швейцарската авиокомпания Swiss International Air Lines, но в последния момент тя е променила политика си и е качила на борда само швейцарски граждани.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна