Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празничните продажби в САЩ могат да достигнат до 859 млрд. долара

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Проучване на Националната федерация за търговия на дребно в САЩ показва, че 61% от потребителите са започнали да купуват подаръци преди Деня на благодарността ( 25 ноевмри ), а очакванията са празничните продажби през ноември и декември да нараснат между 8,5% и 10,5%, или за общо между 843,4 милиарда и 859 милиарда долара, което би поставило рекорд за ръст в сравнение с предходната година.
 
“Купувачите пазаруват по-рано този сезон, точно както направиха и през миналия “, казва Брайън Фийлд, старши директор на платформата Sensormatic. Покупките в Черния петък тази година са се увеличили с 47,5% в сравнение с миналата, но все още не могат да достигнат нивото на 2019 година.

Анализаторът посочва 2 основни причини за по-слабото пазаруване в магазините: едната е все още притесненията, свързани с Covid и другата - забавените доставки.

Онлайн търговците на дребно отбелязват повече от един трилион посещения на сайтове в САЩ, но похарчените 8,9 милиарда долара по време на Черния петък остават по-малко от рекордните 9 милиарда долара от миналата година.

Прогнозите за отминаващия Кибер понеделник - най-натовареният ден за онлайн пазаруване в годината, са за продажби на стойност между 10,2 милиарда и 11,3 милиарда долара.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна