Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключва ремонтът на пътя до Ресиловския манастир "Покров Богородичен"

Снимка: Кирил Фалин

Приключва ремонтът на 1,5-километровия път до девическия манастир "Покров Богородичен" над кюстендилското с.Ресилово, казаха от Общината в Сапарева баня. Наложило се дофинансиране по проекта заради тежкия терен по трасето, коментира кметът на общината Калин Гелев.

Средствата за ремонта на пътя до Ресиловския манастир - малко над 700 хиляди лева, са по Постановление на МС. Наложило се обаче и дофинансиране, каза кметът на общината в Сапарева баня Калин Гелев:

"Излезе много подпочвена вода в продължение на около 150 метра и се наложиха допълнителни непредвидени разходи и актуализиране на проекта. Там, където позволява ширината, платното достига и 6 метра. Там, където не може, е около 5 метра, но позволява свободно разминаване на две превозни средства".

На големи религиозни празници и в почивни дни потокът от коли и поклонници се увеличава, затова трябва да се разшири и паркингът до входа на манастира.

"На самия вход от северната страна да се изгради още един паркинг за леки автомобили, а под него и паркинг за автобуси, но той е само обособен, не е доизграден".





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна