Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството на Кипър ще подкрепя зимния туризъм чрез субсидирани почивки

Снимка: архив

За първи път правителството на Кипър прилага програма за подкрепа на зимния туризъм в страната чрез субсидирани почивки. От днес до 31 март догодина действат преференциални цени за хотелско настаняване, частично заплатено от държавата.

85 хотели във всички райони на Кипър предлагат почивка през зимата по новата програма за стимулиране на вътрешния туризъм.

През следващите четири месеца те ще посрещат гости при преференциални условия. Максималната цена е 70 евро на вечер за двойна стая със закуска, при минимум две нощувки. Много от хотелите обявиха и цени от 50 евро.

25% от тези разходи се заплащат от правителството.

За субсидираната зимна почивка от днес до 31 март могат да кандидатстват всички постоянно живеещи в Кипър, включително българите, които отговарят на две изисквания. Те трябва да са напълно ваксинирани или да са преболедували коронавируса през последните 6 месеца.

Тинейджърите от 12 до 16 години трябва да са ваксинирани или да имат отрицателен 72-часов бърз тест, а за децата под 12-годишна възраст няма ограничения.

Новата програма е част от Националната стратегия за туризъм, която предвижда развитие на зимния туризъм на острова и подкрепа за хотелиерския сектор през неактивния сезон, посочи заместник-министърът по туризма Саввас Пердиос.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени