Eмисия новини
от 05.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Българка взе европейско отличие за най-значим предприемач под 40 години

| обновено на 02.12.21 в 07:52
Виктория Викторова
Снимка: Press Start

Виктория Викторова е една от 40-е бизнес лидери под 40-годишна възраст, селектирана в наградите „Business Elite” за тази година, за Югоизточна Европа. Тя получи престижната европейска награда за старт ъп-а MindFit, с който осигурява на работодателите и служителите психотерапия в офис като социална придобивка.

Призовете „Business Elite’s 40 under 40” се присъждат ежегодно и отличават значими млади предприемачи от Югоизточна Европа, а чрез отделни издания – и в други региони по света.

Организаторите взимат предвид постижения, репутация, лидерски умения и амбиция за последващо развитие на бизнеса, когато избират победителите. Сред по-детайлното описание на критериите са и предишни работни места, бизнес постижения, потенциал на настоящите бизнес начинания за международна експанзия, корпоративни ценности и мисия, вдъхновяваща лична история и много други.

Виктория Викторова е главен герой в “Нашият ден“

“С времето установих, че предприемаческите пориви у мен са свързани с една от основните ми ценности или нужди – свободата.

Работила съм над 10 години като журналист, като маркетинг специалист и т.н. за други хора, фирми и медии, но просто не беше моето нещо това да ми се казва какво да напиша или какво да свърша за деня, без да имам думата в това.

Преходът от журналистика към предприемачество го направих плавно, получи се по естествен път. Заради това, че имах нещо, което в България се оказа кът, и това е комбинацията между маркетинг и PR писане и технологии и компютърни игри.

При мен това се съчета доста добре, защото доста фирми ми отправяха предложения за работа и аз отказвах на повечето. В един момент си казах, че явно от това нещо има нужда и реших да си обуча още хора и да го правим като услуга и бизнес.

Това е първият ми бизнес, който стартирах преди пет години и половина. Имаме всякакви клиенти, най-вече в сферата на технологиите, имаме както телекоми, така и хотели, така и големи производители на софтуер, имаме фирми в образователния сектор, в козметичния даже. Това, което ги обединява, е, че искат да се позиционират по някакъв по-модерен и иновативен начин и това налага да се обърнат към нас."

MindFit

"Тук има тенденция, която се надявам скоро да изкореним, когато хората чуят, че страдаш от депресия, да кажат – “Виж какво здраво, право, хубаво момиче си“. Конкретната причина да се роди MindFit беше, че в екипа на Press Start едно от момичетата ми сподели преди около две години и повече, че има нужда от психотерапия, но счита, че не може да задели толкова пари за себе си. Тогава се замислих какво мога да направя като работодател."

Чуйте Виктория Викторова в звуковия файл.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Подкасти от БНР