Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

92-ма пациенти с коронавирус се лекуват в УМБАЛ "Киркович" в Стара Загора

УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора.
Снимка: Радио Стара Загора

120 са новите случаи на коронавирус за област Стара Загора за изминалото денонощие, което нарежда областта на 4-то място по брой заразени в страната.

В УМБАЛ „ Проф. д-р. Стоян Киркович“ в Стара Загора към момента са хоспитализирани 92-ма пациенти с доказан коронавирус, като в Клиниката по реанимация пациентите са 12, от които 6 са в тежко състояние. Това съобщи за Радио Стара Загора директорът на лечебното заведение проф. д-р. Йовчо Йовчев и допълни, че от началото на  тази седмица се наблюдава задържане на броя на заетите легла на пациенти с Covid-19.

"На този етап не липсват медикаменти и консумативи в болничното завeдение, но има забавяне на някои от доставките, тъй като потреблението остава високо за територията на страната и областта. Успяваме да се справим със съответните необходими количества, които са необходими за лечението на пациентите. Остава проблемът обаче с високата цена на кислорода. Лечебното заведение разполага с 12 тона кислород към днешна дата, като за последните две денонощия разходът на кислород е под 3,5 тона, като на този етап можем да го осигурим", каза още проф. д-р. Йовчев. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна