Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски победи Царско село в Първа лига

Снимка: БФС

Отборът на Левски записа шестата си победа през сезона в efbet Лига, след като победи с минималното 1:0 при гостуването си на Царско село. Единственият гол край Околовръстното шосе падна в 43-ата минута, когато Билал Бари завърши подаване на Димитър Костадинов, след като Мартин Кавдански допусна изключително груба грешка при изчистване на топката.

„Царете” трябва да съжаляват изключително много за невъзможността да вземат някакъв актив от срещата, след като на три пъти хората на Любослав Пенев уцелиха гредите на вратата, пазена от Николай Михайлов. Победата остави „сините” на осмото място в родния футболен елит и те вече са с 22 точки, докато Царско село остава на дъното с 11 пункта.

В следващия кръг Левски приема Ботев Пловдив на „Герена”, докато за Царско село предстои визита на Арда Кърджали.


"Имаше битка, постарахме се, искахме нещата да се случат в положителната посока, но не се получи. Не са виновни нито гредите, нито пейките, нито зрителите, виновни сме си ние. Играта минава през гола. Перфектен терен, да поздравя момчетата. Всичко обаче минава през това да вкараш гол, продължаваме да си бачкаме, ето ги вратите, горе има още няколко, продължаваме и това, докато се научим. Липсва класа пред гола, не се оплаквам в момента. Ще завършим сезона с футболистите, с които разполагаме, просто ни липсва голът. Зимата, живот и здраве, ще седнем и ще огледаме кое и защо. Добре се представихме, просто ни трябват голове в противниковата врата. Нормално е да допуснем ситуации пред нашата врата, но трябва да реализираме, нека не се повтарям. Разчитам на целия колектив, ще продължим така до следващите два мача, след това пролетта започваме отново битката. Какво ще стане зимата, в момента не мога да кажа. Играейки в този отбор, момчетата са свикнали да няма публика. Не мисля, че това е проблем. Има върху какво друго да работим", заяви след мача наставникът на Царско село Любослав Пенев.


"Мачът беше равностоен. Не мога да кажа, че сме ги превъзхождали. Имаше футболно равновесие. Домакините се бяха постарали да почистят терена и той да изглежда в максимално добро състояние. Когато започнах, казах, че първата ни работа е да си оправим играта в защита. Още имам забележки към фаза защита, но правим някакви стъпки. Дай Боже изцяло върху мен да бъде напрежението. Имал съм и други предизвикателства. Нямам проблеми с напрежението. Всички трябва да можем да носим отговорност. Задължени сме да играем все по-добре. Аз определям състава и решенията са мои. Колкото и да е неприятно времето, винаги е по-добре на стадиона да има публика. Аз не обичам мачове без публика. Трябва да се готвим за мача с Ботев (Пловдив) и да се възстановим по-бързо", сподели старши - треньорът на победитебите Станимир Стоилов.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!