Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С поредната си кауза фондация „Предай нататък“ ще зарадва 681 души с Коледна трапеза

Членове и доброволци от Фондация „Предай нататък“ и тази Коледа са се отдали на различни каузи.

До този момент за 5 години организацията е помогнала на над 1500 души.

Последната и актуална кауза е свързана с приканването и участието в това, „да направим Коледата възможна за 681 човека“ от 12 дома за възрастни хора и 1 кризисен център в градовете Русе, Берковица, Враца, Добрич, Нови Пазар, както и в селата Щърково, Бохот, Добродан, Добродан и Крушуна.

Целта е за тези хора да се съберат средства за празничен обяд, а защо не и за вечеря.

„Ако ние можем да контролираме нещо, това е нагласата и действията. От теб зависи да предадеш добрината , отбеляза пред Радио София Георги Малчев – университетски преподавател по дигитален маркетинг и съосновател на фондацията заедно с Ваня Ананиева.

Той разказа за предишни успешни каузи и как са успели да привлекат съмишленици, които от своя страна също проявяват инициативи. Към индивидуалните дарители се включили и корпоративни.

„Можем да правим много добри неща и не само по Коледа, въпросът е да намерим как“, допълни Малчев.

Певицата Сандра Петрова се включва в добрите инициативи с това, което умее – като дарява емоции с песните и поздравите си.

Понякога е предизвикателство самата тя да издържи на емоцията, пред която е изправена. Всъщност, оказва се да подариш не нещо материално, а някакво чувство, е не по-малко ценно.

„Каузите наистина са като генератор, те са зареждащи, потвърди в студиото на Радио София и Димитър Стефанов. Допълва, че със съдружника си Росен Моллов освен с логистика, помагат по друг начин, защото от добрините виждат ефект на много нива.

Чуйте целия разговор на Катя Василева и разберете как може да помогнете.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!