Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

People of Sofia подарява частица от популярността си на доброволчески инициативи

Снимка: facebook/PeopleOfSofiq

“Популярността не трябва де е безцелна“ – това са думи на Вихрен Георгиев от People of Sofia. Думи, с които той всъщност подсказа, че ще подаде ръка на социални и доброволчески инициативи, които ще се възползват и от популярността на проекта му и от онова, което, споделено за някого, може да помогне да развие идеята си и да продължи нататък.

За проекта разказва в “Нашият ден“ Вихрен Георгиев.

Популярността трябва да е отговорност към обществото и общността, в която се намираме. Защото, ако е просто популярност, която служи за удовлетворяване на собственото его, идва момент, в който се случва, но не е достатъчно. Имаш нужда да я споделиш и да помогнеш чрез тази популярност.

Доста е трудно да се посветиш на това да помагаш на другите, защото има ниско финансиране, срещат се постоянно проблеми и сблъсъци с администрацията, незаинтересованост от повечето хора. Това прави нещата някак много по-трудни. Моята основна цел беше да направим тези инициативи по-видими.

Пандемията утежни положението на много хора. Това, което е много приятно, е, че все повече хора започват да помагат, като противовес на всичко това.

Много от хората, които се занимават с това да помагат, правят само това. Нямат работа на заплата на друго място, която да тече. Този мит, който се насажда в обществото, че неправителствените организации са много добре и получават огромни грантове и си живеят живота, не е вярно.

Кои са организациите и социалните предприятия, които ще бъдат представени, чуйте от Вихрен Георгиев в звуковия файл.

Снимка: facebook/PeopleOfSofiq

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна