Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Силви Кирилов откри първото заседание на 47-ото Народно събрание

| обновено на 03.12.21 в 09:13
Д-р Силви Кирилов открива тържественото заседание
Снимка: Ани Петрова

Най-възрастният депутат, избран от името на партията „Има такъв народ“, откри първото заседание на 47-ото Народно събрание.

Преди това регистрацията показа, че 228 депутати са в пленарна зала.

След речта на Кирилов присъстващите депутати положиха клетва.

„Днес сме свидетели на необикновена ситуация - липса на доверие в институциите и политическата система. В обществото няма усещане за справедливост и законност. Бедността е ежедневие и засяга все повече сънародници“, заяви в кратката си реч д-р Силви Кирилов, като отбеляза, че около 2 млн. български граждани са извън страната, повечето от тях млади.

Той каза, че е радостен и щастлив да види толкова много млади хора в парламента.

„Вярвам в младите, защото те носят нов поглед, нови идеи, много енергия, свои цели, идеали и очаквания. На тях бих искал да напомня думите на двама велики мислители и философи. За свободата: Свободата не е да правиш каквото искаш, а да не правиш това, което не искаш. И за истината – Истината първоначално е отричана от всички, после е допускана за възможна от част от хората, и накрая е приета от всички, защото е истина“.

„Време е да загърбим личните и частно-политически различия в името на националните и обществени интереси. Време е да си спомним, че волята и желанието за промяна, дори да са общи, правят нещата възможни, но не ги правят лесни. Прозрачността в действията на политическите сили и спазването на обещанията, политическата коректност, ще възвърнат доверието в държавността“, добави Кирилов.

„Народът ни постави изключително важни и съдбовни задачи за разрешаване и ние трябва да оправдаем доверието“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна