Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везиева ще освободи трима членове на Съвета на директорите на ДКК заради скандалите

Даниела Везиева
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката Даниела Везиева ще освободи трима от петимата членове на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания заради скандалите около дружеството през последната седмица.

Според служебния министър тримата са свикали Съвета изненадващо в понеделник вечерта и в нарушение на процедурата е освободен изпълнителният директор Ваня Караганева:

"Начинът, по който го направиха тези трима членове на Съвета на директорите, по-скоро ми подсказва, че наистина старият модел иска да се върне на власт. Така че - да, ще им поискам оставките и ще им ги поискам и за това, че си позволиха да изнесат твърдения, които не отговарят на истината, както и декларацията, която била подписала изпълнителната директорка, че към момента на назначаването си е била в служебни или трудови правоотношения, което категорично не е вярно, както и изнесената информация, свързана с договора за адвокатски услуги, че е подписала нов такъв договор и че е нанесла щета".

По-рано в петък стана ясно, че след Антикорупционната комисия и прокуратурата са се самосезирали за случващото се в Държавната консолидационна компания.

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени