Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завършиха ремонтите на 3 участъка от първокласния път Гюешево-Кюстендил-Перник

Снимка: АПИ, архив

Завършиха ремонтите на три участъка от първокласния път Гюешево-Кюстендил-Перник. Предвижда се при сухо време да бъде положена маркировката и да бъдат монтирани мантинели.

Ремонтите в трите участъка по трасето - 5 километра при село Цървеняно в Коньовския балкан, 4 километра до границата с Пернишка област и 3 километра в обратната посока между селата Жилянци и Враца, от Кюстендил към КПП „Гюешево“, продължиха  през цялата година и струват над 8 милиона лева.

Рехабилитацията не спря и когато на един етап от АПИ спряха финансирането на всички обекти в страната. Изпълнители са пернишка фирма и „Пътно поддържане“ - Кюстендил.

Директорът на дружеството инж. Милчо Георгиев.

„Участъкът е ремонтиран. Няма маркировка сега. Започнаха да я правят. Трябва да направят и към Мирово, Жилянци - Мирово, горе на Цървеняно също трябва да се прави, на Коньово-Горна Върбица трябва да се прави“.

Община Кюстендил също има готовност да обяви обществена поръчка за полагането на маркировка по входните артерии на града - нещо, което се отлага от години, каза на последното заседание на Общинския съвет кметът Петър Паунов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени