Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Душко Добрев и съпругата му носят подаръци в Кюстендил

Режисьорът Душко Добрев и съпругата му Мурия ще носят подаръците по домовете
Снимка: Кирил Фалин, БНР

Централното градско читалище „Братство 1869” в Кюстендил спазва традицията, като и сега предлага за най-малките и техните родители възможността Дядо Коледа да посети техния дом и заедно с подаръците да остави и частица от коледната атмосфера. В ролята на добрия старец ще се превъплъти театралният режисьор Душко Добрев, а Снежанка и негов асистент ще е ноговата съпруга и бивша изпълнителка в известната детска група "Сребърни звънчета" Мария. 

"Скъпи родители, ако желаете Вашето дете да получи своя коледен подарък  лично от Дядо Коледа, читалище „Братство 1869” ще Ви помогне в това! Срещу  минимална сума  ще доставите много радост и незабравимо преживяване на вашите деца!", се казва в обръщение на екипа на читалището преди наближаващите Коледни и Новогодишни празници. Дадени са телефони и мейли за контакти. 

На 1 декември в читалище „Братство 1869”  официално беше даден стартът на Коледно-новогодишната програма „Зимна феерия под Хисарлъка 2021”, когато стана и анонсирането за  визитата на дядо Коледа.Това беше и първото посещение  на тандема Душко-Мария Добреви преди празничния им маратон по домовете. Двамата, както и джуджетата с тях, са ваксинирани, отбелязват организаторите на визитите им. 

В  читалището вече е открита Работилница на Дядо Коледа, обявявен е и конкурс за изработка на картичка, картина, сурвачка, сувенир, приказка и стихотворение. 

За 13 декември е обявен базар за сувенири с разпродажба, а постъпилите средства ще бъдат предоставени за лечението на 3-годишния Огнян Огнянов-Оги,  който има проблеми със слуха и му предстои лечение в клиника в Истанлул.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени