Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отсечката Ямбол – Болярово- Бургас - алтернативен на АМ "Тракия" маршрут - е в лошо състояние

Снимка: Росица Стайкова

За поредна година участък от важен републикански път в Ямболска област посреща зимата в окаяно състояние. Отсечката е на пътя Ямбол – Болярово- Бургас, който се използва като алтернативен на автомагистрала Тракия при лоши метеорологични условия. 

Въпреки настояванията и десетките писма изпратени до АПИ, петкилометровата отсечка между село Стефан Караджово и разклон „Кошудере” не се включва в годишните планове за ремонт, посочи кметът на община Болярово Христо Христов.

"Този път вече е в бедствено положение и ако до пролетта не се предприемат някакви мерки, следващата година, най-вероятно ще се наложи частично да бъде затворен".

Освен като алтернативен към Бургас, пътят се явява обходен при тежки произшествия и на международното трасе към граничен пункт Лесово. Заради състоянието на участъка в такива случаи движението се пренасочва по общинския път "Попово - Дъбово - Стефан Караджово".

Той обаче е забранен за автомобили над 3,5 тона. Освен това, наскоро е ремонтиран по европейски проект, спечелен от общината, а тежкотоварният трафик го разбива, допълни кметът Христо Христов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени