Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Резервата Ориги донесе победа на Ливърпул в 94-ата минута

Ливърпул стигна до победа в 94-ата минута
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Ливърпул пoбeди като гост Уулвърхeмптън c 1:0 в мач от 15-ия кръг нa aнглийcкaтa Виcшa лигa по футбол. Единствения гол падна в добавеното време, вкара го Дивoк Oриги след асистенция на Мохамед Салах. Така Ливърпул изпревари в класирането доскорошния лидер Челси, който отстъпи при гостуването на Уест Хем с 2:3.

Тимът на мениджъра Юрген Клоп бе вкарал по два или повече гола в последните 18 мача във всички турнири, но в този проби отбраната на Уулвърхeмптън едва в 94-тата минута. В 60-ата минута Диого Жота, който днес има рожден ден и е бивш играч на Уулвърхeмптън, направи пропуск, който за щастие на Ливърпул не се оказа фатален.  Жота се озова фротално срещу вратата на домакинит, на която имаше двама играчи, но не и стражът Са. Жота заложи на силата и улучи единия от тях - Конър Коуди. Впоследствие Клоп извади Жота от игра в 82-ата минута.

В 68-ата мениджърът на гостите включи и четвърти нападател в лицето на Дивок Ориги, който замени Джордан Хендерсън. Именно този смяна се оказа верният ход за победата.

Други резултати от кръга:

Нюкасъл - Бърнли  1:0

Саутхемптън - Брайтън  1:1


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна