Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал с осма поредна победа, но Бензема се контузи

Реал с осма поредна победа, но Бензема се контузи
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Реал (Мадрид) постигна осма поредна победа във всички турнири, като победи с 2:0 като гост Реал Сосиедад в мач от 16-ия кръг на испанското първенство по футбол. Винисиус Жуниор вкара първия гол в 47-ата минута, а в 57-ата Лука Йович оформи крайния резултат. След втория гол гостите пропуснаха да спечелят и с по-голяма разлика.

Реал е лидер в класирането и има преднина от осем точки пред втория Севиля, който е с мач по-малко. За Реал Сосиедад това бе първа домакинска загуба през това първенство. Баските са пети, но на 10 точки от лидера.

За съжаление на Реал обаче лидерът на тима в атаката Карим Бензема се контузи още в 17-ата минута и бе заменен от Йович. Французинът има мускулна контузия и почти сигурно ще пропусне предстоящите мачове с Интер и Атлетико (Мадрид). Французинът игра в 18 от 19-те официални срещи на “белите” този сезон, като в 14 от тях записа пълни 90 минути. 

Треньорът на Реал - Карло Анчелоти, заяви: „В следващите дни ще видим какво е състоянието на Карим, но не вярвам да мога да го използвам във вторник. Надявам се обаче да е готов за дербито с Атлетико в неделя. Бяхме компактни и не оставяхме свободни пространства на домакините. Лукаа Йович се включи много силно. Той не играе често, но има голям принос за трите точки. На почивката казах на футболистите, че не съм доволен от видяното след 30-ата минута, когато започнахме да правим глупави нарушения и да пращаме дълги топки напред. След гола, с който поведохме, стана доста по-лесно. Денят беше добър за нас, но сезонът е дълъг. Срещу нито един съперник не е лесно. Имаме преднина и ще се опитаме да я запазим и увеличим. Във футбола за три дни всичко може да се промени. Сега мислим за мача с Интер, а не за Атлетико. Знам какво означава дербито за феновете. В тези мачове няма фаворити.“


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени