Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия и Локомотив (Пд) с реми в София

Футболистите на Славия и Локомотив (Пд) не се победиха на стадиона в кв. "Овча купел"
Снимка: sportal.bg

Отборите на Славия и Локомотив (Пловдив) завършиха 1:1 в мач от 18-ия кръг на първа футболна лига. Първият удар към една от двете врати обаче беше на сметката на гостите от Пловдив, но изстрелът на Лукас Салинас от дистанция, в осмата минута, бе неточен.

Локомотив имаше претенции за дузпа в 14-ата минута, когато Салинас проби отлично в половината на Славия, преодоля Ерол Дост и комбинира с Димитър Илиев в наказателното поле. Капитанът на гостите бе съборен от Людовик Соарес, но бранителят на „белите“ игра чисто и съдията подмина ситуацията.

Най-чистата ситуация за "белите", дотук в мача, дойде в 17-ата минута, когато Стоев задържа добре топката и центрира отдясно в наказателното поле, където намери Петер Макрилос, който овладя и обръщайки се стреля, но над вратата на гостите.

Две минути по-късно Бирсент Карагарен получи отляво в наказателното поле и нанесе изстрел по ниско по терена, но покрай дясната греда на Светослав Вуцов.

В 24-ата минута Радослав Кирилов центрира от корнер в наказателното поле на Локомотив, където Емил Виячки стреля с глава, но право в ръцете на вратаря Лукас Рейдър. Това беше и първият точен изстрел в двубоя.

Отборът на Локомотив първи удари в двубоя. В 35-ата минута, след изпълнение на странично хвърляне, отдясно по атаката на гостите, Илиев овладя и комбинира със Салинас. Бразилецът пък центрира към далечната греда, където Кристиан Добрев изпусна Томашевич, а хърватският бранител опъна мрежата зад Вуцов с плътен удар с левия крак – 0:1.

Само пет минути след това обаче Славия успя да изравни. Ради Кирилов центрира отляво в наказателното поле, където Кристиан Добрев излезе добре пред Милош Петрович и с прекрасен удар с глава намери вратата на Рейдър, като по този начин се реваншира за грешката си при попадението на Локомотив – 1:1.

Три минути след началото на втората част Минчев отбеляза във вратата на Вуцов, след след засече атрактивно с глава центриране на Карагарен в наказателното поле, но попадението беше отменено заради засада на нападателя. Системата ВАР потвърди решението.

В 86-ата минута Славия можеше да направи пълен обрат, след като Кемело Нгуена отправи силен изстрел пред дъгата на наказателното поле, топката тупна коварно пред Рейдър, но стражът изби в корнер.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени