Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монако и Рен с разгромни победи във Франция

Играчите на Монако надиграха състава на Метц с 4:0
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Монако спечели категорично с 4:0 домакинството си на Метц от 17-ия кръг на Лига 1. Софиян Диоп, Кевин Фоланд, Желсон Мартинс и Уисам Бен Йедер отбелязаха головете за победата на монегаските. Домакините поведоха с 2:0 още преди почивката, а през втората част вкараха още два гола, с които оформиха крайния резултат.

След успеха Монако е шести с актив от 26 точки, докато Метц остава заплашен от изпадане, тъй като е предпоследен с 12 пункта.

Още във 2-рата минута Монако излезе напред в резултата. Диоп отбеляза с плътен удар от границата на наказателното поле.

В 25-ата минута удар с глава на Дилан Брон премина покрай вратата на домакините. Две минути преди почивката Кики Куяте игра с ръка в наказателното поле и монегаските получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Кевин Фоланд, който преодоля Александър Укиджа за 2:0.

След почивката Монако продължаваше да доминира и логично стигна до нови два гола. В 57-ата минута Диоп изведе Желсон Мартинс, който хладнокръвно завърши и направи резултата класически. Три минути преди края Александър Головин асистира на Уисам Бен Йедер. Нападателят отбеляза четвъртия гол в мрежата на Метц и подпечата победата за домакините.

В ранния мач от френския елит Мартин Терие блесна с хеттрик при категорична победа на Рен с 5:0 като гост на Сент Етиен.

Резултати от останалите мачове в Лига 1:

Лориан – Нант 0:1

Монпелие – Клермон 1:0

Реймс – Анже 1:2

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна