Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грейват коледните светлини в Благоевград

| обновено на 06.12.21 в 12:50
Снимка: БГНЕС

От 18:00 часа на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград тържествено ще бъдат запалени светлините на Коледната елха, украсата по централните пешеходни улици, булевардите и кръговите кръстовища. В програмата ще участват деца от местни школи, а водещ ще бъде обичаната актриса Мая Бежанска, каза ръководителят на отдел "Култура" Силвия Домозетска: 

"Ще има Дядо Коледа и музикално пиротехническо шоу. Разбира се, площадът ще грейне в Коледните светлини".

Дядо Коледа ще зарадва малките и големи зрители, като по необичаен начин ще пристигне на площада, за да се включи в празника. С него ще пристигнат Снежанка и джуджетата.

Тази година коледните тържества преминават под мотото „Коледата е възможна“.

Спешно е започнала подмяната на украсата в града, тъй като голяма част от светлинните транспаранти са опасни и се е наложило да бъдат бракувани, сподели кметът на Благоевград Илко Стоянов:

"Лека-полека ще си вземем такава украса, която е безопасна, за да сме спокойни, когато правим нещо. Гледаме да е много трайна. Махаме опасните играчки, за да не слагаме огради".

Над 30 събития са включени в Коледно-Новогодишната програма на Благоевград, като всички концерти на закрито ще се проведат при спазване на изискванията за безопасност и със задължителен здравен сертификат. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени