Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предупреждения в Обединеното кралство заради бурята Бара

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британската метеорологична служба издаде предупреждения за много места в Обединеното кралство преди пристигането на бурята Бара във вторник, докато хиляди продължават да са без ток повече от седмица в резултат на предишната буря Аруен. 

Жълт код за сериозни ветрове от вторник ще бъде в сила в Англия, Уелс и Северна Ирландия. Също жълт код за обилни валежи от сняг е издаден в Южна и Западна Шотландия. 

Бурята Бара, която идва от Атлантическия океан и е втора за сезона, се очаква със силните си ветрове да засегне най-сериозно Република Ирландия. Буреносните ветрове не са добра новина за хората, които останаха без ток, когато бурята Аруен връхлетя британските острови, защото ще попречи на възстановяването на електричеството.

Въпреки усилената работа в неделя бе съобщено, че все още има около 3 200 домакинства без ток, предимно в Североизточна Англия.

Министърът на енергетиката Куази Куартенг, който посети най-тежко засегнатите райони, заяви, че инженерите изпитват сериозни затруднения с възстановяването на енергийната инфраструктура, тъй като има поледици и сняг.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна