Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загадките на културата Паракас

Снимка: Pixabay

Паракас е културата в центъра на полуострова със същото име, който се намира в днешна южно Перу в околностите на Ика.

Хората от Паракас Некрополис са кръстени и описани от изследването на гробищата, открити в Серо Колорадо.

Темата коментира в “Нашият ден“ пътешественикът Георги Христов - Муру Хорхе.

“Има доказателства, че културата Паракас е удължавала със специални съоръжения черепи на деца. Има такива човешки черепи, които са с по-дълга форма, но уникалното на находката в една много специфична гробница, която към края на ХХ в. е, че черепите тежат 2,5 пъти повече, отколкото човешкия череп.

Очните ябълки са много по-големи, отколкото на нормален човешки череп. ДНК проучване е дало резултати, че има и човешка ДНК, но и присъства друг тип непозната ДНК във въпросните черепи.

Ако не направи 3D възстановка на съществото, което е било с този череп, то много прилича на Ехнатон, на изображенията в Египет. Този революционер египтянин, който е искал да реформира обществото в Египет и да създаде единобожие.


Черепите сега се намират в един музей, който не е отворен, но може да се прочете много информация в интернет за тях.

Те са намерени в специфични гробници, а мястото Паракас е на пустинния бряг на Перу. В едни много странни условия, в които се е процъфтявала тази култура с фантастични текстили, с чудесна керамика. Културата Паракас е около новата ера.

Според моето усещане има присъствие на извънземна раса, която вероятно с удължаването на човешките черепи и след това, са се опитвали да я копират. За мен в нашата вселена съществуват планети, които са пустинни.

Виждали сме го много пъти във филми като “Междузвездни войни“, нито един от тези филми не е случаен. За мен тези същества са кацнали и са били тук, тъй като тяхната планета е пустинна, те избират именно това място и според мен местните жители са били в контакт с тях, възприели са от тях неща и са се опитвали след време да удължават черепите на децата си, като ги имитират.

Всичките тези артефакти могат да се видят в Паракас. Много интересни неща тепърва предстоят да бъдат открити по тези земи.

Особено пустинята по бреговете на Перу е съсипала с пясъка си изключителни неща, тъй като преди 2014 г. откриват близо до долината Супе и цивилизацията Карал култ към жабата – антропоморфни изображения на жаба.

Това е 2014 г. нови, абсолютно сензационни открития, които пренаписват историята. Очаквам дори с времето да се формира наука “Перуанистика“, както има Египтология, тъй като тази земя е изключително интересна и тепърва се проучва научно, благодарение на това, че са нормализирани политически и икономически нещата в страната."

Чуйте Георги Христов - Муру Хорхе в звуковия файл.

Снимки: Личен архив и Pixabay
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна