Eмисия новини
от 05.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Грижи с внимание за децата с логопедични проблеми и СОП

Ваня Харбалиева
Снимка: Евелина Стоянова

Деца с аутизъм и трудно подвижни посещават 99-а детска градина "Брезичка" в София. Целта на екипа е да могат да бъдат изпратени децата със специални образователни потребности в училище. 

Повече от 12 години директорът Ваня Харбалиева е посветила на специалните деца. От четири години в детското заведение има специална група, в която са осигурени отделни стаи за индивидуално обучение от логопеди и специалисти. Работи се с 86 деца с логопедични проблеми. Всяка група има свой логопед. 19 деца са със специални образователни потребности, които посещават и общообразователната група. 

В детска градина „Брезичка“ се обучават и талантливи деца, които редовно участват в празниците на изкуствата „Аполония“.

Чуйте повече за мисията на Ваня Харбалиева и екипа на 99-а детска градина "Брезичка" в новия епизод на подкаста "Неразказани истории". 

Всички епизоди на "Неразказани истори" ще намерите:


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Подкасти от БНР