Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горя училище „Петко Рачев Славейков“ в Карнобат

Снимка: Ани Петрова

Няма пострадали хора при пожара в училище „Петко Рачев Славейков“ в Карнобат. 

Пожарът е възникнал в помощно помещение в сградата на училището, обясни говорителят на Бургаската полиция Цветелина Рандева: 

"На място са се отзовали служителите от противопожарната служба в Карнобат, които констатират, че всъщност в помещението основно се съхраняват пелети за отопление, но те са изключително частично засегнати. Не са нанесени големи материални щети по сградата, основната, на учебното заведение. Предстои извършването на оглед в светлата част на денонощието, който да даде точен отговор каква е причината за инцидента. В помещението са се съхранявали основно стари и непотребни вещи - чинове и спортни уреди".

 Кметът на Карнобат Георги Димитров съобщи, че днес няма да има учебен процес.

„Причината е, че в цялото училище няма ток. Основната сграда на училището почти не е пострадала, освен една външна изолация на стената, която е най-близо до физкултурния салон. Днес ще започне досъдебно производство и ще търсим варианти да се справяме. Вероятно става дума за искра, вследствие на ремонт, който обаче е приключвал рано - около 16.30 ч - или късо съединение. На този етап изключваме умишлен палеж. Има камери за видеонаблюдение, ще бъдат свалени записите и ще се стигне до истината“, обясни той.

В карнобатското училище учат около 250 деца.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени