Eмисия новини
от 21.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Общината в Плевен набира желаещи за услугата "Патронажна грижа плюс"

Снимка: Pixabay

Община Плевен набира желаещи за подпомагане по проект „Патронажна грижа плюс“. Социалната услуга ще продължи 12 месеца и започва от началото на 2022 година.

Патронажната грижа е в подкрепа на лица с увреждания и възрастни хора чрез предоставяне на интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда от специализиран екип, който включва здравни специалисти и специалисти по социални дейности. Целта на услугата е подобряване качеството на живот.

Медицинско наблюдение, консултиране, превенция на заболяванията, завършване на манипулации, съдействие за изготвяне на изследвания, съдействие при получаване на технически помощни средства, както и помощ при почистване на дома, личната хигиена, пазаруване, плащане на сметки, поддържане на социални контакти са част от възможностите, които могат да се получат след кандидатстването.

Повече информация може да се види на страницата на Общината.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Подкасти от БНР