Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков: Без министерство на държавните предприятия

Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

На заседание на ПГ на "Продължаваме промяната", което се провежда тази вечер, се изчистват детайлите по коалиционното споразумение, за да може утре то да бъде представено на партньорите от БСП, "Има такъв народ"  и "Демократична България", за да нанесат те последните си бележки. Това обяви съпредседателят на формацията Кирил Петков:

"Това е чисто оперативна работа, която трябва да се свърши. Но хубавото, което мога да кажа, е, че разговорите вървят в много конструктивна посока и засега няма никакви изненади от никой (бел. ред. - никого). Действаме си по програма и се радвам, че изчистваме всичките, дори и малки нюанси, които трябва да се изчистят сега, защото това ще укрепи бъдещите политики на общите ни действия". 
 
Той увери, че към момента не се обсъжда персоналният състав на правителството:

"Защото самите групи в момента - и коалиционни партньори, така, се съвещават помежду си кои да са техните предложения. Така че очаквам в съвсем скоро време да ги получим, но още нямаме този лист за част от хората. Ние знаем за наш`те, разбира се, но за техните - не, и сме се съгласили, така, заедно, коалиционните партньори, че докато не финализираме политиките, няма да излизаме пред медиите с имена".
 
Единственото сигурно засега е, че няма да има министерство на държавните предприятия:

"Не, няма така да се нарича по никакъв начин, то ще си бъде министерство на икономиката и индустрията, а ще има ново министерство, което ще бъде на иновациите и растежа".

Петков допусна, че едва утре може да има ясното за броя на министрите в бъдещия кабинет. Тази вечер заседава и ПГ на "Демократична България".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!