Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Изграждат нов корпус в Езиковата гимназия в Ловеч

Снимка: Пламен Христов

В Езиковата гимназия в Ловеч, която е първата в страната, започна изграждането на нов корпус. Средствата в размер на над 1,3 милиона лева са осигурени от Министерството на образованието и науката по програмата за изграждане, проектиране, надграждане, пристрояване и реконструиране на детски градини и училища.

При откриването на строителните дейности и първата копка днес присъства и зам.-министърът на образованието Мария Гайдарова, която поясни, че по програмата на МОН са осигурени 210 милиона лева за детски градини и  училища в цялата страна.

„МОН провежда през последните години съвсем последователна политика в тази посока, да има равен достъп до качествено образование, да има добра физическа среда, учениците да учат на една свяна, да имат чудесни условия, да бъдат мотивирани и така да им даваме този старт в живота".

С новия корпус, който трябва да бъде построен до началото на следващата учебна година, ловешката езикова гимназия ще може да премине на едносменен режим на обучение.

Той ще разполага с девет класни стаи и кабинети. Ще бъдат освободени и помещения за разширяване на общежитието на училището.

Гимназията вече има разработен проект и за плувен басейн, за изграждането на който ще се търси финансиране.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Подкасти от БНР