Eмисия новини
от 20.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Голям ремонт налага спиране на водата по южната дъга на столицата

Снимка: Ани Петрова

На 9 декември (четвъртък) 2021 г. ще се извърши важен ремонт на довеждащия малобучински водопровод, съобщиха от „Софийска вода“. Основното довеждащо съоръжение захранва с вода жителите на южните квартали на столицата. 

Спирането на водоподаването ще се случва поетапно, като започва от кв. „Драгалевци“ в 9:30 часа в четвъртък. Последните засегнати домакинства са от кв. „Горна баня“. Водата там ще бъде спряна след 12:30 часа същия ден, а времетраенето на прекъсването за всички райони е 12 часа.

Поетапното спиране в различни часови интервали се налага от диаметъра на водопровода, голямата денивелация в отделните райони и дължината на малобучински водопровод.

Ремонтът ще ограничи зоните, засегнати от евентуалните бъдещи нарушения на водоподаването. Новият изпускател ще позволи по-бързото източване на водните количества при ремонти и значително ще подобри качеството на предоставяните услуги, съобщиха от дружеството.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Подкасти от БНР