Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Младенов: Отсъствието на Кери и Варела е проблем

Снимка: БГНЕС

Треньорът на ЦСКА даде брифинг преди мача от последния кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите между "червените" и Рома. Срещата е в четвъртък на Националния стадион "Васил Левски", с начален час 19:45.

"Ние почти нямахме време да работим примерно едноседмичен цикъл, където да имаме спокойствието и времето да тренираме по отделни компоненти от играта, заяви той. - Хитростта на терена идва от индивидуалните качества на футболистите. За нас отсъствието на Кери и Варела е сериозен игрови проблем. 

Аз получих много смс-и и обаждания (от фенове), отговорът почти винаги е един и същ, но това не мога да го приема като аргумент да не се посещават дадени срещи на тима. Любовта трябва да се показва в подкрепянето на отбора, добър или лош.

Феновете видяха, че когато 12-ият играч присъства, ние сме изключително силен тим. Мачът в София с Виктория Пилзен е достатъчно показателен. Моето желание е с помощта на феновете да държим тима на лимита на възможностите му. Когато стадионът е пълен се чувстваме в свои води всички в отбора. Това е психологически импулс. 

Винаги, когато съм минавал през ЦСКА съм давал на 3-4 юноши шанс за изяви, млади играчи, които заслужат това в тренировъчния процес, сега няма има изключение от това. Наясно съм какво ни трябва като селекция, за да подобрим конкуренцията в състава на определени позиции. 

Моуриньо е изключително голямо име във футбола, аз го определям като най-добрият треньор в света. Сигурен съм, че ще направи Рома още по-голям отбор. Жозе Моуриньо е изключително коректен, човечен, знам го от личен опит", каза той.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени