Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивски медици канят известни противници на ваксините да посетят Covid отделения

Снимката е илюстративна
Снимка: Ройтерс

В отворено писмо медици от пловдивските болници  „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“ отправят покана към известни обществени личности у нас, противници на ваксините и на ограничителните мерки, да посетят интензивното отделение на двете лечебни заведения. Така те на място ще се запознаят с обстановката и със страданията на болните от Covid-19, подчертават работещите на първа линия.  
В писмото медиците изтъкват, че са наясно какво е въздействието на думите на отричащите имунизацията и спазването на ограничителните мерки върху хората, но и че всеки ден стават свидетели на  кошмарните последици от тези думи. Затова и отправят покана към всички тях със собствените си очи видят как пациентите в Covid зоните се борят за всяка глътка въздух, да усетят  мъките, които преживяват и да се срещнат със семействата, чието единствено желание е да върнат времето назад.
Сред поканените с отвореното писмо са доц. Атанас Мангъров, имунологът проф. Андрей Чорбанов, Тошко Йорданов, депутат от "Има такъв народ" и лидерите на  партиите "Възраждане" и АБВ Костадин Костадинов и Румен Петков. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени