Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балкан победи Академия за трети успех в Балканската лига

Балкан спечели трета поредна победа в Балканската лига. В мач, игран в “Арена Ботевград”, тимът на Небойша Видич победи македонския Академия с 80:71 точки . “Зелените” водеха с малко почти през целия мач като успяха да се откъснат напред след силна серия в третия период. В следващия мач от Балканска лига на 21 декември ботевградчани приемат Апоел Галил Елион.

Срещата за Балкан пропусна Станимир Маринов заради здравословни проблеми, а извън състава още бе и Михаил Гавазов.

Балкан започна по-добре двубоя със серия 6:2, но гостите изравниха при 8-8. Играта вървеше кош за кош през цялото време. В края на периода домакините се откъснаха с 6, а първият период завърши при 20:16 в тяхна полза.  Балкан доминира в борбата под коша в първия период и стреля с много висок процент от средно разстояние - 80 срещу 35. И двата тима изпуснаха и трите си опита за три, а грешките бяха 5-1 за Балкан. Още в първата част един от лидерите Кръстич имаше два фаула. 

Двата тима си размениха по една тройка след начало на втория период, а разликата падна на 2 точки при 23-21. За кратко Балкан поведе с 6 втората, но съперникът отново изравни при 29:29. Най-голямата разлика в наша полза беше 8 точки, но на почивката гостите от Северна Македония успяха да намалят на 3 точки при 42:39. За 20 минути Балкан имаше 10 грешки, от които съперникът само с 4, се възползва.

ФМП изравни малко след началото на второто полувреме при 44:44. След това обаче “зелените” отвърнаха със серия 13:0, за да се откъснат за първи път в резултата с двуцифрена разлика при 54-44. Дълго време резултатът се задържа при 60-48 като никой не можеше да отбележи. ФМП намали на 10, но Балкан не позволи тя да падне до края на периода. В последната част домакините се задържаха напред дълго, а 2 минути преди края съперникът се доближи на 7 при 78:71. До края обаче Балкан удържа победата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна