Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Драганов:

Зимният сезон ще е успешен за тези, които искат да работят и спазват мерките

Снимка: БГНЕС

Зимният сезон ще бъде успешен за тези, които искат да работят. Като общество се разделихме на две големи групи – такива, които искат зелен сертификат, ваксинирани са, запазват своя живот и живота на околните. И на такива, които не ги искат, и съответно не искат да работят и сами си създават локдаун. Тези, които искат да работят, трябва да спазват тези изисквания. Да опазват личния си живот, живота на семейството си и на туристите, които ще ги посетят. Туристът иска сигурност, каза в “Нашият ден“, Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

"За уикенда очакваме между 110-120 хил. пътувания. Почти няма места там, където има топли минерални води. Хората си пътуват."

Равносметка на летния сезон

"Това лято наблюдавахме много фирми в туризма, които направиха големи обороти. Те бяха базирани на българския турист и родното производство. От друга страна, видяхме, че имаме и много чужденци, които независимо от всички рестрикции идват.

За много от хората, които идват в България и пътуват по света, коронавирусът не е спирачка."

Кой спечели?

"Тези, които инвестираха в това да бъдат най-добрите. Плащаха най-високите заплати за най-добрите готвачи и персонал и произвеждаха продукти на европейско и световно ниво."

Чуйте Румен Драганов в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени