Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10-годишно дете припадна в училище и почина в болницата

10-годишно дете от OУ “Кирил и Методий“ в Кърджали припадна в училище и въпреки усилията на лекарите е починало по-късно в болницата в Кърджали. На детето му е прилошало внезапно преди първия час, заяви учител от основното училище. На място пристига линейка, която откарва момчето в Спешното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” в безсъзнание, без дихателна и сърдечна дейност.

Веднага е започната реанимация от 3 анестезиолози и 3 кардиолози. Четвъртокласникът е приет в реанимация, където са се борили за живота му още около час. Въпреки всичко то е починало, без да възстанови дишане и сърдечна дейност. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. 

В Окръжна прокуратура - Кърджали е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост на 10-годишното дете. Установяват се причините за смъртта на момчето, като предстои да бъде назначена тройна съдебно-медицинска експертиза. Към момента директорката Марияна Пеева няма право да дава каквато и да е информация по случая, заявиха от РУО-Кърджали. Очаква се до края на деня Пеева да предаде доклад за случилото се.

Разследването по досъдебното производство е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел и е под надзора на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура - Кърджали.

Към момента родители на деца от класа прибират децата си след случилото се.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна