Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Бериевски от младежкото БСП: За мен е абсурдно изключването на един човек без право на отговор

Кирил Добрев
Снимка: БГНЕС

"За мен е абсурдно изключването на един човек без право на отговор, без свикване на присъсвено заседание на Националния съвет на БСП, така между празниците и то чрез гласуване по имейл", коментира в "Преди всички" Николай Бериевски, председател на Младежкото обединение в БСП за изключването на Кирил Добрев от БСП.


"Това не приляга на партия, която има претенциите да бъде най-демократичната. Смятам, че това беше грешка.

Г-н Добрев си има своите недостатъци, като всеки едни от нас, но за мен е недопустимо изключването на човек от партията поради различно мнение от това на ръководството", посочи още пред БНР Бериевски.

"Дали това е начин да бъде елиминиран като кандидат за лидерския пост, като дори няма такава информация, но в тази връзка аз искам да кажа, че всички тези неща ще се обсъдят на 15 януари в Плевен на наше национално събрание.

Целта е там да се съберем всички областни и общински председатели, ще бъде поканен и председателят в оставка и ръководството на парламентарната група, заявилите са за кандидати на партията, за да повогорим за бъдещето на БСП", каза още Бериевски.

"Според нас е необходима промяна в БСП, като ще помолим писмено всеки един кандидат за лидер на БСП, да се подпише, че ще бъде пряко ангажиран с младите хора в БСП, за да имат място и младежките политики в партията.

Заседанието на Конгреса на БСП е единственият орган, където да проведем разговор за бъдещето на БСП. А той миналата година не се състоя, независимо, че по Устав трябава да се събира всяка година. А сега също да бъде даден старт и конкретни дати за провеждането на преки вътрешнопартийни избори за председател. Това е най-демократичната форма на избор", каза още Бериевски.

По думите му няма нищо лошо в това Нинова да е министър на икономиката, а председателят на партията да е друг. Нека всеки член си каже мнението, посочи младежкият лидер на БСП. 


Още по темата в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна