Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великобритания: Експерти смятат, че се вижда "светлина в тунела" за Сovid пандемията

Отчетен е най-малкият брой Covid заразени за денонощие от месец

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във Великобритания бе регистриран най-ниският брой заразени с Covid-19 за денонощие от месец насам. Експерти смятат, че се вижда "светлина в тунела". 

81 713 е броят на заразените за последните 24 часа. Броят на жертвите обаче остава сравнително висок – 287, а за последните 7 дни - 1 843, което е с 45% повече от предишната седмица. Намаляват случаите на хоспитализиране. 

Някои експерти святат, че вълната от Омикрон отшумява и краят на пандемията в Обединеното кралство вече се вижда. Професор Джулиън Хискокс, председател на Отдела за инфекции и глобално здраве в университета в Ливърпул, заяви за Би Би Си, че Великобритания навлиза в нова фаза на пандемията, в която вирусът има по-малък ефект върху всекидневния живот на хората. 

"Това е началото на края, поне в Обединеното кралство. Мисля, че животът през 2022 година ще се завърне почти на положението каквото беше преди пандемията", заяви Хискокс. 

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън обяви, че от понеделник ще бъде премахнато ограничаването на броя на присъстващите на събития на открито.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!