Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арести в Англия след заложническата драма в Тексас

Заложниците бяха държани от въоръжен мъж в продължение на 10 часа.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Англия бяха арестувани двама тийнейджъри в рамките на разследването на инцидента със заложници в синагога в щата Тексас в събота. Похитителят, британският гражданин Малик Фейсал Акрам, на 44 години от Блекбърн, бе застрелян в Коливил от американската полиция.

Няма подробности за точната възраст и пола на арестуваната двойка в южен Манчестър в неделя вечерта. От полицията съобщиха единствено, че са в контакт с местната общност и продължават да сътрудничат на американското разследване. Тийнейджърите са в арест и ги разпитват.

По данни на американската полиция Акрам е пристигнал с полет на международното летище JFK в Ню Йорк преди две седмици. Братът на Акрам – Гулбар – потвърди смъртта му в изявление на Фейсбук страницата на мюсюлманската общност в Блекбърн. Той се извини на пострадалите и отбеляза, че брат му е имал проблеми с психиката.

При инцидента със заложниците в синагогата в Коливил, предградие на Далас, за щастие не пострада никой. Похитителят бе поискал освобождаването на Афия Сидики, пакистански учен, която излежава 86-годишна присъда във Форт Уорт, на около 30 километра от синагогата.

Британският външен министър Лиз Тръс нарече инцидента „акт на тероризъм и антисемитизъм“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени