Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобус за Косово е катастрофирал на околовръстния път на Кюстендил

| обновено на 18.01.22 в 15:03
Снимка: БГНЕС (архив)

Районната прокуратура в Кюстендил разпореди разследване за станало рано тази сутрин пътнотранспортно произшествие с автобус, пътуващ за Косово. В резултат на ПТП-то са причинени значителни имуществени вреди. Деянието е квалифицирано по чл. 343, ал.1, б. „а“ от НК.

В хода на разследването е установено, че около 04:30 ч. тази сутрин на околовръстен път на Кюстендил, в района на язовир "Дренов дол", е предизвикан пътен инцидент между товарен автомобил и автобус с чуждестранна регистрация, пътуващ в посока ГКПП-Гюешево и за Косово.

По първоначални данни водачът на камиона спрял поради паднало на пътното платно дърво, като направил опит, да спре насрещно движещия се автобус с пътници. Последвал удар между двете превозни средства. При инцидента няма сериозно пострадали.

Извършен е оглед на местопроизшествието, проведени са разпити на свидетели. Предстои назначаване на автотехническа и на химическа експертизи. Разследването продължава.

Групата от 29 пътници в катастрофиралия автобус, сред тях и 6 деца, прекара няколко часа в отоплено помещение на общината в Кюстендил и към обяд отпътувала с друг автобус през ГКПП-Гюешево, казаха за БНР  от полицията.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени