Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Просветният министър предлага ваканция от 31 януари до 6 февруари

Няма никаква причина на национално ниво да затваряме каквото и да било, смята Николай Денков

| обновено на 18.01.22 в 11:52
Николай Денков
Снимка: БГНЕС
Министърът на образованието и науката Николай Денков предлага междусрочната ваканция на учениците да бъде удължена за периода от 31 януари до 4 февруари включително. Това стана ясно от думите на просветния министър акад. Николай Денков на пресконференция, на която представи приоритети на МОН през тази година.

"За да могат да се слеят двата предходни почивни дни с двата следващи почивни дни и така да се получат девет дни. Имаме отраслов съвет. Това е предложението, с което аз ще вляза в него". "На 7-и, понеделник, на училище, ако няма забрана от страна на МЗ".

Със същото предложение вчера излязоха от Сдружението на директорите в средното образование и от Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

"Карантинирани са 3,6% от учителите. Ученици и деца - 2,58%. Нямаме някакви изключително високи стойности средно за страната. Няма никаква причина на национално ниво да затваряме каквото и да било". С тези думи министър Денков коментира предложението на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева гимназистите да преминат към онлайн обучение до края на първия учебен срок.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Андрей Борисов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна