Eмисия новини
от 00.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

С „НЕОнавтика“ Театърът на сетивата ни връща към детското любопитство

Снимка: Театър на сетивата

Новият спектакъл „НЕОнавтика“, създаден от Театър на сетивата София, ще бъде представен премиерно на 29 и 30 януари 2022 г. в сградата на Химическия факултет на Софийския университет.

НЕОнавтите са интердисциплинарни изследователи, изучаващи измерението на НЕОпределеното и НЕОбяснимото. В НЕОнавтиката физиката се среща с метафизиката, а химията с алхимията, възниква едно поле на НЕОбикновенни възможности и НЕОбясними синхроничности, което предстои да бъде изследвано, обясняват създателите.

НЕОнавтиката е едновременно наука и изкуство. В изследването си НЕОнавтите правят скокове, които в един момент правят невъзможно връщането в изходната точка. За всичко това е необходимо голямо доверие и любопитство“, обясни пред Радио София Михаил Димов, артистичен директор на Театъра.

Чуйте целия разговор на Лили Големинова.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.