Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова грешна стъпка за Челси

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Челси завърши 1:1 като гост на Брайтън и вече в четири поредни мача няма победа във Висшата лига на Англия. Отделно възпитаниците на Томас Тухел спечелиха веднъж в последните си седем двубоя, което отдалечи „сините“ от първата позиция.

Двубоят бе изтеглен заради Световното клубно първенство в началото на февруари, на което ще участва Челси. Хаким Зиеш даде аванс на лондончани в 28-та минута. В 60-та Адам Уебстър изравни.

След тази поредна грешна стъпка „сините“ от Лондон вече са на 12 точки от лидера в класирането Манчестър Сити и на една зад втория Ливърпул, който има мач по-малко.

„Изглеждахме уморени и действително сме уморени. В последните седем дни изиграхме три мача като гост. Брайтън беше добре подготвен за този мач. След края му феновете празнуваха така, сякаш са спечелили. Опитахме какво ли не, но е очевидно, че сме уморени морално и физически. Трябват ни няколко почивни дни, не виждам друго решение“, заяви Томас Тухел след мача.


„Разбирам какво се случва и не виждам полза от това да бъда строг с футболистите. Дори и по радостта след гола се вижда колко са уморени. Така виждам Челси в момента”, каза още немският специалист.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени