Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Олеанна” и тоталният отказ от комуникация

Снимка: стоп-кадър

„Олеанна” е най-новият спектакъл в репертоара на театър „Любомир Кабакчиев” в Казанлък. Пиесата е на американския драматург Дейвид Мамет, а постановката – на Надя Панчева.

Основният конфликт в „Олеанна” е между студентка и нейния преподавател.

„Мисля, че пиесата е подходяща за дебют, тъй като темата все още ми е прясна, тъй като аз току-що завърших университет и сетивата ми все още са настроени по темата – остро, бих казала.

Иначе самата пиеса ме спечели с това, че една привидно банална тема – отношения между учител и ученик, е разказана по абсолютно оригинален начин. И извън целия политически и социален контекст всъщност отдолу стои един проблем за тоталното неразбиране между хората и тоталния отказ за комуникация, който мисля, че е много актуален в момента”, сподели в „Артефир” Надя Панчева.

Целия разговор можете да чуете в звуковия файл.

„Олеанна” е дебютен спектакъл на професионална сцена за младата режисьорка и за актрисата Теона Димова, които са абсолвенти в класа на проф. Пламен Марков, випуск 2021. В представлението участват още актьорите Дария Димитрова и Милен Вангелов. Сценографията и костюмите са на Ирина Цапрева.

Публиката в Казанлък може да гледа премиерното представление тази вечер (19 януари) на сцена „Любомир Кабакчиев”, а на 9 февруари спектакълът ще гостува в София, на сцената на Yalta Art Room.

Снимки: ФБ профил на театър „Любомир Кабакчиев”
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна