Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Благоевградско преминават към електронно обучение от понеделник

Снимка: Веселина Киричева

От идния понеделник, 24 януари, всички ученици от област Благоевград преминават към обучение от дистанция в електронна среда. Наложен е и вечерен час във всички населени места. Решението беше взето на заседание на кризисния щаб , свикано от областния управител.

Затягането на мерките и непопулярното решение преди края на учебния срок , е заради ръста на заразени в областта , който е най- висок за страната. Особено тревожна е картината сред децата, мотивира се д-р Веселка Мончева от РЗИ: 

„Това е високата заболеваемост в детска възраст и педиатричните легла, които се изчерпват много бързо. Например в болницата в град Петрич няма нито едно свободно легло както и в болницата в Разлог“.

Взетите решения след сазеданието на щаба обяви областният управител Валери Сарандев: 

„От понеделник училищата на територията на област Благоевград да преминат на електронно обучение в рамките на 7 дни. Да бъде въведен за учениците вечерен час - до 20:00 часа без придружител“.

Засега в болничните заведения има достатъчно места за болните от коронавирус, реанимационните легла са заети на 40 процента. Прогнозата на здравните експерти е, че и в следващите няколко седмици графиката на заразяване ще върви нагоре, каза д-р Мончеваа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна