Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловиха серийни крадци, обирали магазини в Бургас

В резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВРР – Бургас, Първо и Второ Районни управления, са задържани двама криминално проявени – 17-годишен от пловдивското село Нареченски бани и 24-годишен асеновградчанин, които са извършили множество кражби:
 - 13/14.01.т.г., чрез взломяване стъклопакета на входната врата, проникнали в бистро, разположено в партера на бл. 135 в ж.к. „Славейков“, откъдето откраднали пет мобилни телефона.

- 14.01.т.г., чрез счупване стъклото на входната врата, проникнали в пекарна, разположена на бул. „Стефан Стамболов“, откъдето откраднали сумата от около 920 лв. 

- 16.01.т.г. около 22.00 ч., чрез счупване на витрина, проникнали в магазин за мобилни телефони, разположен в подлеза на „Операта“, откъдето откраднали два мобилни телефони и сумата от 50 лева (оборотни пари).

- 16.01.т.г. около 00.50 ч., чрез взломяване на стъклопакет, проникнали в магазин за пакетирани стоки, разположен на бул. „Богориди“, откъдето откраднали сумата от около 200 лв. (нанесената материална щета по стъклопакета е в размер на 800 лв.)

Задържаните направили пълни самопризнания, като част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени