Eмисия новини
от 22.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В Плевен ще обсъждат дългосрочен общински дълг за партньорски проект между града и Турну Мъгуреле

Град Плевен
Снимка: БГНЕС

В Плевен организират обществено обсъждане във връзка с поемане на дългосрочен общински дълг под формата на кредит от Фонд ФЛАГ. Заради въведените противоепидемични мерки, дискусията е в онлайн форма.

Средствата от Фонд ФЛАГ ще бъдат използвани за оборотни средства на партньорски проект между Община Плевен и румънската Община Турну Мъгуреле, като водещ партньор е Плевен.

Основната цел на проекта е да се подобри устойчивото използване на историческото и културното наследство на Плевен и Турну Мъгуреле чрез туристически продукти и услуги за мемориалния парк „Гривица“ и крепостта „Турну“. Посочената стойност е 1 520 000 лева, начина на финансиране е чрез дългосрочен общински дълг, а обезпечаването чрез залог върху собствени приходи на Община Плевен.

Във връзка с въведените противоепидемични мерки общественото обсъждане се организира чрез предоставяне на мнения и становища на официалната електронна поща на Община Плевен: mayor@pleven.bg в срок до 28.01.2022 г.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.