Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиняем за убийството в Русе: Съжалявам, че не успях да спася живота ѝ

Михаил Михов и Гарабед Веринян, обвинени в убийството на 57-годишната Еранухи Пехливанян, остават за постоянно в ареста

Снимка: Ася Пенчева, БНР

Обвинените за убийството на 57-годишната жена в Русе Михаил Михов и Гарабед Веринян остават за постоянно в ареста, постанови Окръжният съд. Подробности от заседанието от кореспондентката ни Ася Пенчева.

Двамата обвиняеми за отвличането, грабежа и убийството на 57-годишната Еранухи Пехливанян, станало на 11 януари тази година, се явиха по отделно пред Окръжния съд в Русе.

Първи бе 55-годишният Михаил Михов, който дори пред съдията остана с маска и качулка на главата и през цялото време не отрони и дума.

За разлика от него 49-годишният Гарабед Веринян обяви, че дълбоко се разкайва за случилото се:

„Много съжалявам, от дъното на душата си съжалявам, че не успях да спася живота на госпожата. Просто нямах никаква възможност, той насочи оръжието срещу мене и ме заплаши, че ще ме убие там, на мястото и после ще отиде вечерта вкъщи и ще убие сина ми и жена ми, и майка ми. Просто никаква физическа възможност нямах да предотвратя това злияние. Много съжалявам, искрени съболезнования към близките на госпожата“.

Гарабед Веринян се опита да прехвърли цялата вина върху съучастника си Михаил Михов.

Според събраните доказателства двамата са си разделили парите, отнети от жертвата, и са имали намерение да продължат живота си с нова кола и без заеми.

Снимка: Ася Пенчева

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна