Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Линии на живот

Калина Терзиева – рисунки

Снимка: личен архив

ЛНЖ / Линии на живот е проект на Калина Терзиева, който представя създадени на живо произведения в непосредствена градска среда. Рисунките, поставени в този градски контекст, преобразяват обичайната ежедневна реалност и я насищат с нови цветове, различни ъгли и измерения. 

Калина Терзиева е мултидисциплинарен артист – автор на инсталации и творец на ситуационно и концептуално изкуство. Тя използва средствата на наративния анализ. Формата, звукът, визията – споделят съвременни естетически критерии. Работите ѝ са израз на „достъпна лудост, насилена или провокирана чрез въображение“, игра на интерпретациите и обстоятелствата, те търсят пътя към природната красота и баланса между идея и реален живот.

Произведенията са създадени на живо, на открито, в градска среда на 28-и декември 2021 в Манастирски ливади - запад, Градинката с беседката.

Проектът има за цел да поддържа връзката артист – публика. Първоначално да доближи зрителя до съвременно българско изкуство, да обогати градския и ежедневен живот на минувачите, да повиши жизнеността в ежедневието, да вдъхнови и разведри.

"Като автор създавам нови свои произведения и контекст за тяхното разглеждане. В Галерия Depoo ще имате възможност да видите две рисунки, създадени пред публика, първи етап от проекта "Линии на живот". Използвам предпочитания от мен материал течен акварел/туш върху хартия. Резултатът – рисунка в голям формат. Създадените изображения, които следва да бъдат рамкирани, ще бъдат продукт и обект на изложбата." – казва Калина Терзиева.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура.

21 януари – 7 февруари, 2022, галерия Depoo, Откриване: 21 януари, 17 – 20 ч.

Снимки – личен архив на Калина Терзиева


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна