Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алжир приключи защитата на титлата си

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът на Африка Алжир приключи със защитата на трофея си от 2019 година още в груповата фаза на Купата на африканските нации, след като загуби от Кот д'Ивоар с 1:3 в последния си мач от група Е на надпреварата.

По този начин "фенеците" завършват групата на последно място само с една точка след равенство и две загуби и отпадат от турнира. Днес Рияд Марез и компания бяха категорично надиграни от съперника си, като още на почивката изоставаха с два гола след попадения на Франк Кеси и Ибрахим Сангаре през първото полувреме. Десет минути след началото на втората част Никола Пепе покачи на 3:0, а малко след това Рияд Марез пропусна дузпа. Силите на Алжир стигнаха за почетно попадение, реализирано от Софиан Бендебка в 73-та минута.

По този начин Кот д'Ивоар завършва на първо място в групата със седем точки, докато Алжир остава на последната позиция. В другия мач от група Е Екваториална Гвинея победи Сиера Леоне с 1:0 и също се класира за осминафиналите, завършвайки на второ място в групата с шест точки. Сиера Леоне приключва с участието си в надпреварата, която се провежда в Камерун и ще продължи до 6 февруари.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени